Style Switcher

Predefined Colors

27 juni 2017     Het is gelukt!

Onze crowdfunding heeft het benodigde geld voor de verbouwing ruim opgeleverd!....
Met dank aan 70 donateurs en de opbrengst van een aantal acties en markten hebben we uiteindelijk 14.946 euro opgehaald. Dit betekent dat we ons doel behaald hebben en Wilde Ganzen bijspringt met de rest van het benodigde geld voor de verbouwing. We zijn hier heel blij mee en heel trots op! Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Nieuws over de start en voortgang van het project volgt zodra alle administratieve zaken geregeld zijn en we daadwerkelijk aan de slag kunnen.

4 april 2017     Dank aan Kaasgroothandel Koekoek uit Hoogeveen!

Kaasgroothandel Koekoek uit Hoogeveen heeft ook bijgedragen met een donatie. We zijn hier erg blij mee....
Kaasgroothandel Koekoek reageerde op onze mailingactie en ontvangt een mooie houten dankbetuiging en een online bedankje. Maar het geldt voor iedereen die een groot bedrag doneert via onze crowdfunding! mailt u dan wel even uw gegevens naar contact@wayquisperu.com?

4 april 2017     Onze crowdfundingactie is halverwege de doelstelling!

We zitten al op zes en een half duizend euro! Maar we hebben nog meer nodig. Helpt u ook mee?...
Bij een donatie van minstens 100 euro vermelden we met plezier onze dank online… Bekijk onze leuke acties en artikelen en meld u aan om op de hoogte te blijven! 

28 okt 2016     Onze crowdfundingactie is LIVE!

Vanwege de gewijzigde wetgeving moeten we uitbreiden om door te kunnen gaan. Daarvoor is geld nodig. Lees hoe we dat willen verkrijgen...
We zijn een crowdfundincampagne gestart om het benodigde geld binnen te halen. Twee derde van het benodigde bedrag moeten we zelf ophalen dan legt Wilde Ganzen de rest bij. Helpt u ons mee? Bekijk onze leuke acties en artikelen en meld u aan om op de hoogte te blijven!

5 aug 2016     Wilde Ganzen steunt ons!

Wilde Ganzen gelooft ook in ons project! En daar zijn we met reden trots op! Lees meer...
Wilde Ganzen steunt kleinschalige projecten voor kansarmen in ontwikkelingslanden. En ze gaan ons helpen: elke donatie die ons crowdfundingproject straks ontvangt, vermeerderen zij met 50%! Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee… en eigenlijk ook best trots op! Dat doen ze namelijk niet zomaar. Alles van de stichting wordt onder de loep gelegd. Als Wilde Ganzen je steunt, betekent dat dat ze er vertrouwen in hebben dat je de juiste dingen op de juiste manier doet. In het najaar kun je ons project op hun site vinden!

5 aug 2016     De site van Wayquis Peru wordt vernieuwd

We willen de site graag overzichtelijker maken zodat informatie makkelijker te vinden is.
De site is dus ‘ under construction ‘ en het kan gebeuren dat je dingen tegenkomt die nog niet goed functioneren. Bijvoorbeeld links naar andere pagina’s, menuknoppen etc. Er wordt aan gewerkt! Najaar 2016 zou de site helemaal vernieuwd moeten zijn zodat informatie makkelijker te vinden is en we je beter op de hoogte kunnen houden

9 mei 2016     Gewijzigde wetgeving in Peru

Vanwege aangescherpte regels bij de productie van levensmiddelen mogen we onze kaas en zuivel tijdelijk niet meer verkopen. Dat betekent dat we onze werkwijze moeten aanpassen.

Tot voor kort werd de tijdens de opleiding gemaakte zuivel en jam verkocht. Wekelijks werd 7 á 10 kilo kaas geleverd aan de supermarkt ‘La Canasta’ in Cuzco. De cursisten verkochten ook zelf hun producten op markten bij speciale gelegenheden. Met de opbrengsten hiervan werd de opleiding deels gefinancierd. Maar er is recent het nodige veranderd in de wetgeving in Peru:
  • De hygiëne regels zijn aangescherpt waardoor alle cursisten die deelnemen aan het productieproces een zogenaamde ‘gezondheidsverklaring’ moeten hebben.
  • Cursisten die de opleiding nog niet formeel hebben afgerond mogen niet deelnemen aan het productieproces. Het proces is nu echter een onderdeel van de opleiding.
  • De gebruikte melk moet aantoonbaar voldoen aan de HACCP normen, waarbij tijdens het melken bepaalde hygiëne maatregelen in acht worden genomen.
Dit betekent dat we momenteel onze producten niet meer mogen verkopen, omdat we nog niet aan de eisen voldoen. Met name het scheiden van de opleiding- en werkervaringsplaatsen van het daadwerkelijke productieproces vereist de nodige investeringen. We zijn op dit moment dus afhankelijk van donaties om onze opleidingen te kunnen laten doorgaan. Wrang, want de vraag naar opleidingplaatsen is groot, en de afzetmarkt is aanwezig en groeiende. Dat gaan we aanpakken. Om verder voorwaarts te kunnen moeten we dus eerst onze opleidingplaatsen apart trekken van ons productieproces. Daarom starten we een crowdfundingsactie... Binnenkort meer!

9 mei 2016     Giften aan een ANBI aftrekken

Wist je al dat het sinds een paar jaar makkelijker is om giften aan een ANBI geregistreerde instelling volledig af te trekken van de inkomstenbelasting?</span>
Je mag een periodieke gift aftrekken als je voldoet aan de volgende voorwaarden: Je doet de periodieke gift aan een: • Algemeen nut beogende instelling (ANBI) • Culturele ANBI • Vereniging die geen (culturele) ANBI is, maar wel aan bepaalde voorwaarden voldoet • Je hebt de periodieke gift laten vastleggen met een schriftelijke overeenkomst (tot 2014 mocht u een periodieke gift alleen aftrekken als u deze had vastgelegd bij de notaris). • De (culturele) ANBI of vereniging levert geen tegenprestatie voor de gift. Voor een modelovereenkomst: http://anbi.nl/overeenkomst-periodieke-giften-schenkservice/ Bron Belastingdienst

Wilt u ook 2x per jaar onze nieuwsbrief ontvangen? Meldt u aan en blijf op de hoogte.
logo-anbi
button-doe-mee