Style Switcher

Predefined Colors

 

Keuken.

De stichting heeft een sociale werkplaats opgezet waarbinnen personen met een handicap producten leren maken en op die manier een inkomen kunnen krijgen. Ze wil zoveel mogelijk rekening houden met de handicap van de jongeren en het werk waar nodig aanpassen zodat zij onder prettige omstandigheden kunnen werken. Het is voor de jongeren een voorbereiding op een baan in het dagelijkse leven. Er wordt de jongeren geleerd om zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te kunnen functioneren. Wayquis Peru is voor de jongere gehandicapten een opstap voor het leven in de Peruaanse maatschappij. Eind 2002 heeft Wayquis Peru een keuken geopend en is zij begonnen met het maken van diverse soorten jam. Sinds februari 2004 hebben vier van onze jongeren een cursus yoghurt en kaasmaken gevolgd. Deze cursussen zijn uitgelopen tot een groot succes en hierdoor is de werkgelegenheid binnen de stichting gegroeid.

Handwerk.

Regelmatig is er een groepje jongeren bezig met het maken van sieraden zoals armbandjes en kettingen die in onze winkel in Peru te koop worden aangeboden.

Vanaf 2003 zijn wij begonnen met het maken van diverse kaarten waaronder kerst,- en verjaardagkaarten in Peruaanse stijl. Tevens maken wij ook Kerststalletjes en servethouders gesneden uit kalabassen.

Hulpmiddelencentrum.

Mede dankzij donatie en giften hebben wij een klein hulpmiddelencentrum kunnen openen. In dit hulpmiddelencentrum lenen wij diverse hulpmiddelen uit aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Op het moment kunnen mensen bij ons terecht voor: Taststokken voor blinden Memorecorderd Batterijen gehoorapparaat

Tevens is gebleken dat er in Cusco moeilijk aan batterijen voor een gehoorapparaat is te komen, en als ze er zijn, zijn ze voor de meeste mensen aan de dure kant en zijn ze dus niet in staat om ze te kopen. Wayquis Peru heeft diverse soorten batterijen te koop voor mensen met een gehoorapparaat.

Heeft u hulpmiddelen die u zelf niet meer gebruikt neemt u dan alsjeblieft contact op met één van onze contactpersonen in Nederland of stuur ons een mail. In Peru kunnen wij er veel mensen gelukkig mee maken. Mede dankzij donaties kunnen wij de mensen die bij ons werken helpen bij ziektekosten. Het personeel dat bij ons werkt is tevens voor 50 % verzekerd tegen ziekte. Dit betekend dat Wayquis Peru de helft van de ziektekosten vergoedt voor haar vaste personeel. Er is gebleken dat vele van onze jongeren wegens geldgebrek niet in staat zijn om hun gehoor regelmatig te laten controleren. In juli 2004 hebben al onze jongeren een gratis controle gehad bij een specialist. Hij zal wanneer nodig is de jongeren tegen een speciaal tarief helpen.